Çankaya Boya Badana

Ev ya da işyerinizin duvarlarının bakıma ve boyaya ihtiyacı olur. Ancak duvarları boyarken sadece bir fırça sürmek, işin tamamı değildir. Pürüzsüz, kesintisiz bir yüzey elde etmenin anahtarı, Çankaya boya badana ustalarından, profesyonel hizmet almaktır. Duvarın temizlenmesi, bir taban astarının uygulanması, dış kenarların doğru şekilde boyanması ve doğru renk seçimi, bir boya badana işleminin daha kusursuz olmasına olanak tanır.

Boya Badana Hazırlığı Nasıl Yapılır?

Boya badana işlemlerine başlamadan önce; duvar yüzeyinde bulunan tüm aksesuarların yani priz ve düğmelerin, süs eşyalarının kaldırılması gerekir. Yüzey üzerinde engellerin olmaması, boya ve badana işlemlerinin daha kolay ve hızlı yapılmasına olanak tanır.

  • Duvar yüzeyinde bulunan çoğu aksam basit şekilde çözülüp kaldırılabilir.
  • Prizlerin ön panelleri, klipslerinden ayrılarak çıkarılabilir.
  • Çıkarılamayan aksamların yüzeyi, bantlanarak kapatılır.

Tüm mobilyalar; alan ortasında toparlanarak, üzerine muşamba örtülerek korumaya alınır. Bundan sonraki işlemler, duvar yüzeyinin pürüzsüz hale getirilmesi, çatlakların ve deliklerin kapatılması işlemleri ve son olarak boyama işlemine geçilmesidir.

Astar Boyası Nasıl Uygulanır?

Boya badana işlemlerinin ilk hazırlık aşaması bittikten sonra, boyanın daha güzel ve düzgün durması için, bazı işlemler uygulanır. Çankaya ve çevresinde bulunan ev ve işyerlerinizin daha düzgün ve profesyonel boyanabilmesi için, Çankaya boya badana hizmeti veren firmalardan yararlanılır.

İç duvarların boyanmasına başlamadan önce;

  • İç duvarlar için her zaman astar kullanılır.
  • Duvarlara astar boyası yaparak, renk derinliği elde edilir ve daha fazla kat boya sürülmesine engel olur.
  • Daha koyu boyalı zeminlerin üzerine açık rengin boyanmasında astar önemli bir rol oynar.

Astar boyası yapılırken; duvarın merkezine yakın en geniş alanlar kaplanır ve zeminden tavana eşit katlar uygulanır. Astar fırçasının ucuyla, dar aralıklar ve ulaşılması zor alanlar astarlanır. Oyuklar, köşeler, duvar ve döşeme armatürlerinin etrafındaki boşluklara dikkat edilir. Astar tamamen kuruduktan sonra boyama işlemi gerçekleştirilir.

Doğru Duvar Boyası Nasıl Seçilir?

Ev ya da işyeri alanı fark etmeksizin, iç mekân boyası seçerken, doğru renk boyayı kullanmak önemlidir. Hem görsel açıdan hem de duvarın tam olarak kapatılabilmesi, doğru boya seçimiyle gerçekleştirilir. Pastel renkler genellikle banyo ya da oturma odasında tercih edilirken, daha koyu tonlara sahip boyalar, mutfak ya da ortak alanlar için oldukça idealdir. Çankaya boya ustası tarafından gerçekleştirilecek boya badana işlemlerinde; eviniz ya da işyeriniz için en ideal boya rengi tavsiyesi verilirken, yaşam alanlarınızı daha güzel kılmak ve görsel olarak gözünüze hoş görünmesini sağlayacak işlemler, profesyonel olarak gerçekleştirilir.

Tavan Boyası Nasıl Yapılır?

Genellikle tavan boyaları beyaz renkli olur ve çoğu zaman daha farklı bir görüntü elde etmek için, farklı renkler de tercih edilebilir. Parlak bir beyaz, daha uzun duvarların oluşmasına olanak tanırken aynı zamanda, bir odanın daha rahat ve davetkar olmasına da izin verir. Tavan boyası yaparken ilk işlem; pürüzsüz bir yüzey elde etmek için zımparalamaktır. Zımparalama işlemine başlamadan önce, lambalar yerinden çıkartılır ve zımparalama işlemi gerçekleştirilir.

Tavan kenarlarının ve çevresinin kesme işlemlerini yapmak için, hassas boya fırçası kullanılır. Yüzeyin daha güzel ve temiz görünmesi, kullanılacak fırçanın doğru kullanılmasıyla da alakalıdır. İlk kat boya sürüldükten sonra, ortalama 5-6 saat tavanın kuruması beklenir ve ikinci kat sürülerek işlem tamamlanır.

Yeni Sıvalı Duvar Boyaya Nasıl Hazırlanır?

Yeni sıvalı bir duvarı boyaya hazırlamak, en kolay işlemdir. Yapılması gereken tek şey, en iyi yüzeyin oluşturulması için, rulo ile astar boya uygulamaktır. Yüzeyin sızdırmazlık maddesiyle astarlanmaması, sıvanın boyayı sünger gibi emmesine yol açar. Bu durum ise, gereğinden fazla boyanın harcanmasına neden olur.

Duvar Kâğıdı Olan Duvarlar Boyaya Nasıl Hazırlanır?

Çoğu duvarlar, duvar kâğıdı ile kaplıdır ve birçok kişi, duvar kâğıdı üzerine boya yaptırmayı düşünür. Ancak duvar kâğıdı üzerine boya yapmak, boyanın daha düzgün olmasına neden olmaz. Aksine boyayı daha kötü gösterir. Duvar kâğıdı bulunan yüzeyleri temizlemek için, duvar kâğıdının temizlenmesi gerekir. Genellikle ıslat süresi ya da alet gerektirmeden duvar kâğıtları temizlenebilir. Ancak duvar kağıdının yapıştırıcı kullanılarak uygulandığı duvarlarda, bazı araçların kullanılması gerekir.

  • Sıyırma bıçağı
  • Buhar sıyırıcı
  • Zımpara kâğıdı
  • Şeker sabunu
  • Sünger ve kova

Boya badana işlemleri göründüğü kadar kolay olmadığı gibi, ekstra işlemleri gerektiren birçok uygulamayı da beraberinde getirir. Bu yüzden tüm boya badana ve ekstra işlemlerinizin doğru ve profesyonel yapılabilmesi için, Bilgin Yapı Dekorasyon Çankaya boya ustası ve ekibiyle profesyonel ve kaliteli hizmet sunar. Hizmetlerimizden ve uygun fiyatlarımızdan yararlanmak için, 0507 787 04 75 numaralı telefon hattımızdan, uzman ekibimize ulaşabilirsiniz.